luni, 14 iulie 2014

De ce geniile si miracolele nu sunt simple banalitati?

Sambata am fost la o intalnire cu oameni pe care, multi dintre ei nu-i cunoasteam, dar mi-au devenit dragi, fara exceptie. A fost o experienta frumoasa, ca orice actiune p care o organizeaza Zoia Zarnescu, in care, desi ai crede ca mintea lucreaza, sufletele sunt cele care trec prin incercari bine tintite. A fost incantator sa vad evolutia celor noi si imi pare rau ca nu am putut fi prezent si duminica, dar ma recuperez eu cumva. Cu toate ca sufleteste am fost prezent.
Acest articol are o tinta clara si este inspirat dintr-o afirmatie facuta de o colega de curs, care mi-a dat de gandit. Se refera la inteligenta. Gandidu-ma la acea afirmatie am ajuns la cateva concluzii. Una ar fi ca nu exista oameni inteligenti si altii mai putin inteligenti. Inteligenta este una singura si este, practic, accesul la inteligenta universala care, am senzatia, ne este tranmisa picatura cu picatura, de oamenii alesi de undeva de sus, de acea Inteligenta superioara care face ca totul sa functioneze. Sa luam exemplul lui Enstein, al caruri creier a fost studiat si s-a constatat ca nu sunt diferente cu unul normal. A avut aceeasi dimensiune, acelesi circumvolutiouni aceleasi caracteristici ca ale unui om normal. Cu toate astea a reusit sa revolutioneze cunoasterea mondiala. Ce l-a facut pe el un geniu? Pe de o parte, studiul? Dar chemarea lui de unde a venit? Nu cumva a fost ales sa aduca intelegere pe un segment necunoscut, "descoperind" ceva ce era stiut de milenii, prin Teoeria Relativitatii, care, pe scurt, spune asa: Ideea de bază a acestor două teorii este că timpul și distanțele unui eveniment măsurate de doi observatori au, în general, valori diferite, dar se supun totdeauna acelorași legi fizice. Când doi observatori examinează configurații diferite, și anume deplasările lor, una în raport cu cealaltă, aplicând regulile logice, se constată că legile fizice au în mod necesar o anumită formă(Wikpedia).
Potrivit acestor principii, pana la teleportare nu mai sunt prea multi pasi de facut sau, cel putin, asa cred eu. Asadar, inteligenta lui Enstein o putem pune pe seama lui si numai a lui? Sau i s-a permis accesul la o informatie universala, ultracunoscuta si practicata prin realitatile paralele obtinute prin transele induse?
Nu contest genialitatea lui Enstein, ci doar ridic o intrebare: Ceea ce a descoperit el, nu este cumva o stare de normalitate, de care noi fugim din ignoranta, din teama de necunoscut?
Acesta este doar un exemplu din lumea stiintei. Dar putem lua exemplul Isus Hristos si va rog sa nu o considerati o blasfemie, pentru ca sunt un om cu credinta in Dumnezeu, acel Dumnezeu bun, atotcunoscator, acel tata iubitor fata de copiii lui care suntem noi toti. Isus a fost alesul si suntem toti de acord cu asta, dar minunile pe care le facea EL, ne-au fost relevate pentru ca vedea nu numai credinta in forta divina ci forta pe care cu totii o avem atunci cand credem. EL ne-a aratat o alta cale fata de Enstein, pentru ca EL a fost alesul, a avut acces la cunoasterea universala si a experimentat toate cate ni le-a daruit.
In aceste conditii, oamenii care ni se par geniali sau miracolele pe care le percepem ca fiind asa, nu sunt doar niste banalitati pentru alte civilizatii din acest univers, care, pe scara evolutiei sunt mult mai departe ca noi, tocmai pentru ca au avut acces la Inteligenta universala care cuprinde raspunsurile la orice intrebari?
Am stat de multe ori si m-am intrebat de ce nu suntem atacati de alte civilizatii care, as putea jura, sunt mult evoluate tehnologic decat noi. Singurul raspuns care imi vine ste acesta: Ceea ce percep eu ca ar trebui sa intelegem este ca universul funcioneaza pe un singur principiu major: Iubire si Armonie. La fel cum ar trebui a funcioneze fiecare om, in interiorul sau care este o parte a marelui univers, dupa aceleasi reguli. In aceste conditii, faptul ca nu suntem atacati de civilizatiile superioare, in opinia mea, se intampla tocmai pentru ca ele traiesc conform principiului de baza, universala: Iubire si Armonie. Iar acest principiu nu poate fi incalcat, fara consecinte grave asupra celui care il incalca.
 INTELIGENTA MINTII PALESTE IN FATA INTELIGENTEI SPIRITULUI!
Va las p voi sa alegeti motivele pentru care nu avem toti acces la Inteligenta Suprema. Le-as putea spune eu, dar ar fi numai realitatea mea. Vreau sa o cunosc si pe a voastra.
Multumesc, Cristina Dragos pentru ca afirmatia ta mi-a inspirat aceasta scriere.
P.S. Biblia spune : "Cere si ti se va da" . Asadar, este nevoie doar sa vrei sa ai acces la Inteligenta Superioara si sa-l ceri...ACUM!

Un comentariu:

  1. Buna ziua drag "prieten",
    Chiar daca nu am socializat foarte mult timp, chiar daca nu ne-am dat ragazul sa ne cunoastem mai mult pentru a putea sa ne formam o opinie unul despre celalalt, imi permit sa te numesc "prieten"! De ce? Simplu pentru ca atunci cand iti deschizi sufletul in fata cuiva, o faci pentru ca simti ca sufletele respective sunt pe aceleasi frecvente, cunosc (chiar daca la nivel inconstient) aceleasi legi care guverneaza Universurile (plecand de la ideea ca sunt mai multe). Asa ca in speranta ca nu te-am suparat si totul este ok...voi continua!
    Mi-a placut foarte mult articolul tau, ai mare dreptate in tot ceea ce spui! L-am citit dintr-o suflare si mi-a bucurat sufletul, care s-a felicitat ca a ales sa se imprieteneasca cu un suflet atat de mare, cu o persoana deschisa si calda ca tine. Iti multumesc pentru acest articol foarte bine fundamentat!
    Aceiasi de ieri, de azi, dintotdeauna!
    Neluta Staicut



    RăspundețiȘtergere